De Karel V krant

Stage project

UTRECHT TODAY

Als derdejaars Crossmedia studente ben ik op 26 augustus begonnen met mijn acht maanden stage bij Grand Hotel Karel V in Utrecht. Tijdens deze stage kregen de Sales stagiair en ik de opdracht om op een ludieke manier een presentatie van het hotel te creëren. Het plan was om dit in een vorm van een krant te maken. Robin de Sales stagiair regelde de tekst en aan mij was het de taak om het vorm te geven. Tijdens dit project zijn Robin en ik naar het centrum gegaan van Utrecht en hebben het beeldmateriaal gecreëerd. Het was erg interessant om verschillende manieren van fotografie uit te proberen. De layout van de krant had een beetje de uitstraling van de Metro, maar dan in een gouden Karel V jasje. Uiteindelijk is het een mooi geheel geworden waarin je in het kort veel te weten kan komen over Utrecht en Grand Hotel Karel V. Er zijn destijds 1000 exemplaren besteld en uitgedeeld. Ze worden voornamelijk ingezet voor het blitzen.

  • Beoordeling:
  • Klant: Collega’s van Grand Hotel Karel V
  • Producten: Concepting, Design, Posters, fotografie, Illustraties,etc
  • Duur: 2 maanden
  • Deadline: 20 November 2019

De Leisure krant

De Leisure krant was een leuk en interessante grote opdracht. Toen wij als Sales en marketing aan het brainstormen waren was het alleen nog maar een leuk idee. Samen met Robin van Sales hebben we alle tekst en fotografie samen tot een mooi geheel gemaakt. Het moment dat het bekend zou worden dat deze gedrukt werd op echt krantenpapier, waren wij beide erg enthousiast. Van de krant zijn in totaal 1000 exemplaren gedrukt bij onze vaste drukker Practicum. Deze zijn door het hotel, bistro en restaurant verspreid en zelfs in bekende cafés in Utrecht.

Briefing
Onze Operationeel Manager Bart kwam met het idee een krant te maken voor leisure doeleinden. Dit idee is vergroot naar een grote volledige opdracht. De krant moest voornamelijk voor de klanten interessant zijn. Hierin zou duidelijk moeten worden wat Grand Hotel Karel V biedt, en meer informatie over Utrecht in het algemeen. De tekst moet compleet Engels zijn en het moet een historische look hebben.

Planning
Er was geen specifieke datum vastgesteld waarop het af zou moeten zijn. Toch was het streven om de krant uit te brengen voordat het jaar 2019 voorbij was.

Werkmateriaal
De krant is compleet in InDesign vormgegeven. 90% van het beeldmateriaal is door mij of andere Karel V collega’s gemaakt. De rest van de foto’s zijn van ingehuurde fotografen.

Proefdruk
Om een goed gevoel te kunnen krijgen van hoe de krant eruit zou komen te zien heb ik oud papier van thuis meegenomen om op te printen.

Correcties
De pdf en de proefdrukken zijn voor minstens twintig verschillende mensen goed doorgelezen en gecorrigeerd door de Sales stagiair en mijzelf.

Definitieve proef
Nadat alle correcties doorgevoerd waren hebben we bij onze drukker Practicum een proefdruk laten maken. Na de proefdruk zijn er nog enkele aanpassingen gedaan.

Eindproduct
Toen alles was aangepast zijn er 1000 exemplaren gedrukt en bezorgd op een pallet. De kranten worden voornamelijk voor contacten van de afdeling Sales gebruikt.

Archivering
Nadat het bestand compleet en goedgekeurd was, heb ik een pakket gemaakt met alles en deze samengevoegd op één plek. Hij staat in de map ‘Sales’.

Evaluatie
Het was een leuk project waarin ik veel heb kunnen leren zoals: fotografie, InDesign beter leren kennen en hoe een krant in elkaar zit. De correcties waren echter een chaotisch proces. Op een of andere manier kwam hij op veel verschillende afdelingen terecht en begonnen onze collega’s elkaar te corrigeren. Dit zorgde ervoor dat het project langer duurde dan onze intentie was. Het project duurde ongeveer een maand met andere opdrachten tussendoor.

Image Gallery