DE FEESTDAGEN

Stage project

Leren omgaan met werkdruk

De feestdagen waren erg druk. De meeste afdelingen bepaalden redelijk laat wat ze wilden hebben en omdat zowel Josseline als ik hier voor het eerst waren met de feestdagen, wisten we eigenlijk niet wat ons te wachten stond. Tijdens en rond de feestdagen heb ik mijn eerste leerdoel: Leren omgaan met werk(stress) en werk(druk) goed kunnen ervaren. Ik ben stap voor stap deze periode aangegaan ondanks dat er op bijna elke afdeling wel iets verwacht werd vanuit vormgeving/marketing. De maand december heeft vele feestdagen en voor elke feestdag hebben wij bij Marketing verschillende uitingen gemaakt.

  • Beoordeling:
  • Klant: Collega’s van Grand Hotel Karel V
  • Producten: Concepting, Design, packaging, illustratie
  • Duur: 1 maand
  • Deadline: december 2019

De Feestdagen

Sinterklaas
Onze Operationeel Manager Bart kwam met het idee een krant te maken voor leisure doeleinden. Dit idee is vergroot naar een grote volledige opdracht. De krant moest voornamelijk voor de klanten interessant zijn. Hierin zou duidelijk moeten worden wat Grand Hotel Karel V biedt, en meer informatie over Utrecht in het algemeen. De tekst moet compleet Engels zijn en het moet een historische look hebben.

Kerst
Voor de Kerstdagen heb ik een turndown kaartje gemaakt voor de gasten. Ik heb de vorm van een kerstboom gemaakt, door met de typografie te spelen. Verder hebben wij ook een Kerstkrant gemaakt voor de gasten van het hotel, de bistro en het restaurant. Deze was gebaseerd op de Leisure krant die ik met stagiair Sales Robin heb gemaakt. Het was veel werk om deze krant te maken in ongeveer 2 weken. Veel fotografie en illustraties heb ik zelf gemaakt. Hiermee heb ik mijn eigen doel los van de leerdoelen goed mee kunnen verbeteren. In de krant kwam ook een Kerstkleurplaat die ik zelf heb geïllustreerd. (zie hoofdstuk illustreren)

Menukaarten
Tot slot werd er ook een compleet nieuw menu verwacht voor zowel de Bistro als het Restaurant. Een Kerstmenu en een Oud & Nieuw menu en zelfs deze werden nog in verschillende versies gemaakt. Bij deze opdracht was de hoeveelheid en het behouden van de huisstijl wel een kleine uitdaging. De menu’s waren gebaseerd op de events menu’s met een vleugje Kerst of Oud & Nieuw. Voor de jaarwisseling wilde ik een animatie maken met bewegende sterretjes, helaas trok de pc van Karel V dit niet. Uiteindelijk heb ik hier de illustratie voor het gastenkaartje van Oud & Nieuw van gemaakt.

Image Gallery